Započeo projekat rekonstrukcije saobraćajnice i trotoara u Šekerovoj ulici

Na osnovu glavnog projekta koji je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, radnici građevinske firme „Bosman“ su u srijedu 15. juna ove godine započeli rekonstrukciju saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 41.200 KM.
Započeo projekat rekonstrukcije saobraćajnice i trotoara u Šekerovoj ulici

-Tokom dana planiramo ukloniti sav oštećeni asfalt i kolovoznu podlogu duž cijele ulice, umjesto koje postavljamo novu. Duž ove ulice od 125 metara projektom je također planirano postavljanje 250 metara novih betonskih ivičnjaka. Vodilo se računa da se nivo asfalta zadrži zbog ulaska u garaže i stambene, te pomoćne objekte. Tokom izvođenja radova na snazi je rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ovoj ulici koju je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Odobrenje važi do 7. jula do kada je planirano da završimo ovu, te susjednu Ulicu Zatikuša, objasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Osim navedenog u ovom projektu je planirano da budu postavljena dva nova ulična slivnika, te 128 metara drenažnih cijevi za odvod podzemnih voda, kao i nivelacija  21 šibera za vodu i pet šahtova. Na kraju radova će biti postavljeno 365 metara kvadratnih novog asfalta.

 

Radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime firme „Bosman“ direktor Sunija Jahić. Ovim ugovorom osim rekonstrukcije pomenutih ulica Šekerova i Zatikuša, također je planirana sanacija Ulice Mandžina donja između brojeva 1 i 23 (Mjesna zajednica „Bardakčije“), kao i dio Ulice Višnjik između brojeva 41 i 51 (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“). Vrijednost ovog ugovora iznosi 191.200 KM, a sredstva je također obezbijedila Općina Centar.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti