Mladi i stari će razmijeniti znanja o računarima, različitim vještinama i zanatima

U okviru podrške nevladinom sektoru, Općina Centar Sarajevo sufinansira projekt Fondacije Nijaz Duraković pod nazivom ''Prevazilaženje generacijskog jaza kroz razmjenu znanja''. Javni poziv za učešće u projektu objavljen je u dnevnom listu ''Oslobođenje'' 21. juna 2016. godine.
Mladi i stari će razmijeniti znanja o računarima, različitim vještinama i zanatima

Vizija projekta je da se ukaže na zajedničke interese starih i mladih te premosti generacijski jaz kroz poboljšanje socijalne uključenosti osoba treće životne dobi u društveno korisne procese, a istovremeno i kroz usmjerenje mladih ka očuvanju tradicije, važnosti i korisnosti vještina i zanata koji u novijim trendovima društva postaju raritet.

 

Projekt će biti realiziran od sredine jula do sredine septembra 2016. godine. Bit će održano osam radionica sa mladima i starima. Radionice će biti održavane jednom sedmično u trajanju dva sata. U prvom satu će mladi pokazivati starijima kako se koristi računar, internet i duge informacione tehnologije, dok će u drugom satu stariji pokazati mladima različite zanate, recepte, vještine i drugo.

 

Za učešće u projektu mogu se prijaviti mladi (od 18 do 25 godina) i penzioneri (od 65 do 74 godine) koji žive na području općine Centar. Prijave se primaju do 1. jula putem e-mail adrese fondacija@gmailcom/info@fnd.ba.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti