Ajnadžić posjetio KSC Skenderija

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Kulturno-sportski centar Skenderija gdje se susreo sa v.d. direktorom Amerom Kapom. Povod posjete bio je razgovor o nastavku saradnje Općine Centar i KSC Skenderija.
Ajnadžić posjetio KSC Skenderija

Direktor Kapo prilikom ove posjete upoznao je sjedavajućeg Ajnadžića sa aktivnostima koje se trenutno realiziraju u Skenderiji kao i sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, a poseban naglasak stavljen je na lošu finansijsku situaciju Skenderije gdje su troškovi na mjesečnom nivou veći od prihoda.

 

-Svakodnevno se suočavamo sa nagomilanim problemima i dugovanjima iz prošlosti. Moja namjera je vratiti Skenderiji stari sjaj, a za to je potrebno mnogo rada i finansijskih sredstava. Općina Centar nam je u ovoj godini donirala 30.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti i mi smo na tome veoma zahvalni i načelniku Općine Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću. Sredstva nam mnogo znače i nadam se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti. U budžetu Općine Centar za 2016. godinu je također obezbijeđeno još 20.000 KM za rekonstrukciju platoa. Trenutno čekamo da Ured za žalbe donese odluku o žalbi drugoplasiranog ponuđača, a nadamo se da će se taj proces što prije okončati. Planirano je da rekonstrukcija platoa ide do prostora trgovki i ledene dvorane. Trudimo se da promijenimo situaciju, a mnogo je toga što planiramo uraditi u budućnosti. Naredne godine planiramo raditi rekonstrukciju fasade na dvorani Mirza Delibašić za šta nam je potrebno oko 80.000 KM, a nadam se da će i Općina moći izdvojiti dio sredstava u skladu sa svojim mogućnostima, kazao je Kapo, te dodao da je jedan od osnovnih ciljeva stabilizacija prihoda i njihovo povećanje što se pokušava između ostalog i izmjenama cijena za iznajmljivanje prostora u Privrednom gradu Skenderija koji je pao u zaborav.

 

Svi poslovni prostori su kategorisani u tri zone sa različitim cijenama zakupa sa posebnim uslovima za mlade koji žele da pokrenu vlastiti biznis.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da je cilj ove posjete prije svega sagledavanje mogućnosti na koji način Općina Centar, kao lokalna zajednica, može pomoći ovom kulturno-sportskom centru.

 

-Mi smo zainteresirani da učestvujemo u zajedničkim aktivnostima, a naročito u onima koje su od interesa za lokalnu zajednicu. Općina Centar je spremna ulagati finansijska sredstva kako bi se Skenderiji vratio značaj koji je imala ranije. Važno je iskoristiti potencijal koji pruža Skenderija, prije svega za mlade ljude koji tu treba da pronađu mjesto gdje na najbolji način mogu provoditi svoje slobodno vrijeme, a mi se moramo potruditi da im obezbijedimo što bolje uslove za to. Posebno je važno da Općina Centar i KSC Skenderija zajednički realizuju razne sportske i kulturno-zabavne projekte s ciljem finansijske stabilizacije, dodao je Ajndažić.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti