Obilježena 23. godišnjica pogibije legendarnog komandanta Safeta Zajke

U organizaciji Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo i Udruženja „Druga viteška motorizovana brigada“ Novi Grad, u haremu Alipašine džamije, 17. juna 2016. godine obilježena je 23. godišnjica od pogibije legendarnog komandanta 2. Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Safeta Zajke, koji je 17. juna 1993. godine na brdu Žuč poginuo prilikom izviđanja neprijateljskih položaja.
Obilježena 23. godišnjica pogibije legendarnog komandanta Safeta Zajke

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su se prisjetili velikog heroja odbrane Sarajeva i države BiH koji je posthumno odlikovan najvećim ratnim priznanjem Zlatni ljiljan, a ukazom Predsjedništva RBiH od 14. aprila 1994. godine odlikovan je i ordenom heroja. U januaru 1996. posthumno mu je dodijeljen i čin brigadnog generala.


Cvijeće na mezar komandanta položili su članovi porodice rahmetli Safeta Zajke, te delegacije Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, općina Novi Grad i Centar, 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BIH, te boračkih udruženja. U ime Općine Centar cvijeće je položio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnicima Esom Tucakovićem i Jasminom Gazijom.

 

 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti