Udruženju za zaštitu tekovina borbe za BiH donirano 2.000 maraka

U okviru pružanja kontinuirane podrške boračkim udruženjima, Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta donirala 2.000 KM Udruženju za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, za finansiranje okruglog stola na temu „Obaveza je i čast braniti Bosnu i Hercegovinu“.
Udruženju za zaštitu tekovina borbe za BiH donirano 2.000 maraka

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava u ime Općine Centar potpisao je načelnik Dževad Bećirević, a u ime Udruženja to je učinio general Mustafa Polutak, predsjednik Udruženja.

 

Tim povodom je general Polutak posjetio Općinu Centar gdje mu je pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza uručio navedeni protokol.

 

Uz riječi zahvalnosti, Polutak je naglasio da je Općina Centar jedna od rijetkih institucija vlasti koja u velikoj mjeri pruža podršku boračkim udruženjima.

 

-Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu ima za cilj da njeguje tradiciju historijskih događanja u Bosni i Hercegovini sa težištem na zbivanja iz proteklog rata i sve ono što se dešava poslije rata, a što je u interesu očuvanja BiH. Naš posebni cilj je da to prenosimo na mlađe generacije koje slijede naš put. S tim ciljem redovno organiziramo okrugle stolove, izdajemo brošure, časopise, držimo časove historije za omladinu svih uzrasta, organiziramo manifestacije kojima se obilježavaju značajni događaji i ličnosti iz bliske historije BiH. Sredstva koja smo dobili od Općine Centar su nam od velike pomoći. Hvala Općini Centar što nam je i ovog puta izašla u susret i finansijski podržala naš rad, istakao je Polutak.

 

Potpisivanju protokola prisustvovao je i Dževad Hadžić, sekretar Udruženja.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti