Podrška organizaciji 12. malonogometnog turnira ''Alija Izetbegović''

U kabinetu pomoćnika načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Đulage Hamze, 14. juna 2016. godine, organizovano je potpisivanje protokola o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar Udruženju demobilisanih boraca općine Vogošća. Sredstva u iznosu od 2.000 KM su namijenjena za organizaciju međunarodnog malonogometnog turnira povodom obilježavanja godišnjice smrti prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime pomenutog udruženja predsjednik Sabahudin Ramić.
Podrška organizaciji 12. malonogometnog turnira ''Alija Izetbegović''

Prilikom potpisivanja protokola Ramić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža ovom udruženju čije je sjedište na području susjedne općine Vogošća.

 

-Dugi niz godina Općina Centar ima sluha i razumijevanja za ovaj višegodišnji projekt. U svoje i u ime Udruženja želim se zahvaliti općinskom načelniku Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću. Ove godine organizujemo 12. po redu međunarodni memorijalni Malonogometni turnir „Alija Izetbegović“. Na turniru će učestvovati 12 profesionalnih seniorskih ekipa od kojih pet dolazi izvan granica Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Belgije. Utakmice će biti odigrane od 14. do 16. oktobra u sportskoj dvorani u Živinicama, objasnio je Ramić.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti