Do 23. juna prijave za besplatne kurseve engleskog i njemačkog

U Općini Centar je 7. juna 2016. godine potpisan ugovor kojim Općina Centar izdvaja 6.900 KM Školi za strane jezike i informatiku „Poliglot“ za projekt edukacije iz stranih jezika za mlade sa područja Centra. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime škole „Poliglot“ Mirnesa Đinić. Potpisivanju ugovora je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar.
Do 23. juna prijave za besplatne kurseve engleskog i njemačkog

Naime, za navedena sredstva koja je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta škola „Poliglot“ ima obavezu da organizira besplatne kurseve engleskog i njemačkog jezika za 120 polaznika od 15 do 30 godina života, a koji stanuju na području općine Centar. Nastava bi bila održavana u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar, dva puta sedmično.

 

Prilikom potpisivanja ugovora Đinić je izjavila da su prezadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Općinom Centar. –Nadamo se da će ovaj projekt biti uspješan kao i prethodni kada je ove kurseve uspješno završilo 140 mladih polaznika, te da će mladi sa Centra i ovaj put pokazati zainteresiranost za učenje stranih jezika. Hvala Općini Centar što je prepoznala naš rad a mi ćemo se truditi da opravdamo to povjerenje, kazala je Mirnesa Đinić, saradnica u Školi za strane jezike i informatiku "Poliglot".

 

Služba za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar je već u srijedu, 8. juna ove godine na web stranici Općine Centar objavila javni poziv mladima da se do 23. juna prijave za pohađanje kurseva engleskog i njemačkog jezika. Zainteresovani mogu oglas pronaći na web stranici: www.centar.ba u rubrici „Konkursi i oglasi“.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti