Predsjedavajući Ajnadžić posjetio kompaniju Bosnalijek

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Donji Velešići“ Alija Kolenda posjetili su 8. juna 2016. godine kompaniju Bosnalijek gdje su ih ugostili Adnan Hadžić, v.d. izvršni direktor za finansije i Admir Kešo, v.d. izvršni direktor za marketing i prodaju. Povod posjete bio je razgovor o zajedničkim aktivnostima na rješavanju problema građana sa područja pomenute mjesne zajednice, a akcenat je stavljen na izgradnju dječijeg igrališta.
Predsjedavajući Ajnadžić posjetio kompaniju Bosnalijek

Naime, stanovnici MZ „Donji Velešići“ u više navrata isticali su problem nedostatka sportskih sadržaja na ovom području, te su i na posljednjem zboru građana uputili zahtjev za njegovo rješavanje. Shodno tome, Savjet Mjesne zajednice donio je zaključak da se oformi pregovarački tim koji će se obratiti firmi Bosnalijek s ciljem iznalaženja rješenja, što je bio i povod ove posjete.

 

Predsjedavajući Ajnadžić zahvalio se predstavnicima Bosnalijeka na prijemu te ih upoznao o problemima sa kojima se građani ove mjesne zajednice susreću.

 

-Na posljednjem zboru građana stanovnici su iznijeli njihove zahtjeve i molbe prema lokalnoj zajednici, ali mi to ne možemo riješiti ukoliko ne budemo našli neku mogućnost da zajedno sa vama postignemo dogovor. Građani su istakli da najveći problem predstavlja to što na području ove mjesne zajednice nema nijedno sportskog igralište. S obzirom na to da Općina nema vlastitog slobodnog prostora, željeli smo se obratiti vama da pronađemo neko zajedničko rješenje. Mi smo kao lokalna zajednica spremni kupiti od Bosnalijeka dio zemljišta, eventualno napraviti neku zamjenu ili čak pronaći neki zajednički interes za izgradnju jedne sportske plohe. Nadam se da ćemo uspjeti iznaći neko rješenje. Nama je zadovoljstvo što se vaša firma nalazi na području općine Centar i vjerujem da ćemo sarađivati na obostrano zadovoljstvo, kazao je Ajnadžić.

 

Predsjednik Savjeta MZ Kolenda je dodao da je gorući problem stanovnika Mjesne zajednice „Donji Velešići“ to što nema igrališta zbog čega djeca moraju odlaziti u druge mjesne zajednice kako bi koristili sportske plohe.

 

–Za izgradnju sportske plohe potrebno nam je oko 300 m2. Zahvaljujući Općini Centar infrastruktura u Donjim Velešićima je dovedena na zavidan nivo, ali nam je ostao problem što nemamo igralište. Nama je to veoma značajan projekt, a na prostoru naše mjesne zajednice nemamo adekvatnih javnih površina na kojima bismo mogli izgraditi dječije igralište, kazao je Kolenda.

 

Direktor Hadžić je istakao da je uvijek postojala dobra saradnja između kompanije Bosnalijek i stanovnika sa područja Mjesne zajednice „Donji Velešići“.

 

-Bosnalijek kao društveno odgovorna kompanija generalno je zainteresovana za svaki vid zajedničkih aktivnosti. Trebamo razgovarati o tome u kojoj formi i na koji način ćemo pokušati riješiti ovaj problem. Mišljenja smo da je ovo jedna dobra ideja, a ono što vam u ovom trenutku možemo obećati jeste da ćemo sagledati sve mogućnosti i pokušati pomoći koliko to bude u našoj moći, naglasio je Hadžić.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti