Košarkaškom klubu „MV-Basket-2000“ donirano 3.000 maraka

I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška košarkaškom klubu „MV-Basket-2000“ u iznosu od 3.000 maraka.
Košarkaškom klubu „MV-Basket-2000“ donirano 3.000 maraka

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava, kojeg je u ime Općine Centar ranije potpisao načelnik Dževad Bećirević, potpisao je u Općini 7. juna 2016.godine i predsjednik Udruženja Košarkaški klub „MV-Basket-2000“ Vječislav Tolj u prisustvu pomoćnice općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakire Šero.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, Tolj je kazao kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Kluba, te da će ovu donaciju iskoristiti za organizaciju škole košarke.

 

–Prije svega želim se zahvaliti Općini Centar na dugogodišnjoj finansijskoj podršci i nadam se da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti. Potrebna su nam finansijska sredstva jer smo u obavezi plaćati dvorane, nastavnike, sportsku opremu i sve ostalo što je potrebno za rad kluba, tako da je svaki vid pomoći uvijek dobrodošao. Naš klub je počeo sa radom 1999. godine kao škola košarke. Danas na području cijele Federacije BiH sarađujemo sa košarkaškim trenerima i nastavnicima koji prate rad i razvoj talentiranih košarkaša te organiziramo košarkaške turnire na kojima se okuplja najveći broj mladih talenata, naglasio je Tolj.

 

Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta u našoj zemlji. U ovogodišnjem općinskom budžetu za podršku sportu izdvojeno je 477.300 KM.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti