Završena sanacija dijela Mandrine ulice na Bardakčijama

Tokom protekle sedmice okončani su radovi na sanaciji dijela Mandrine ulice između brojeva 1 i 6 (dio između raskrsnica sa ulicama Ašikovac i Kartal donji). Projekt je finansirala Općina Centar sa 58.500 KM. Izvođač radova je građevinska firma „Bosman“, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Završena sanacija dijela Mandrine ulice na Bardakčijama

Prema projektu sanacije kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, na ovoj saobraćajnici koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ prvo je izgrađen novi armirano-betonski zid dužine 40 metara s ciljem sprječavanja obrušavanja zemlje na saobraćajnicu. Nakon toga je uklonjen stari oštećeni asfalt i kolovozna podloga umjesto koje je postavljena nova zajedno sa tamponskim slojem. Ugrađeno je 110 metara novih betonskih ivičnjaka te četiri nova ulična slivnika i linijska rešetka za bolju odvodnju površinskih voda. Također je izvršena nivelacija osam šibera i četiri šahta. Po okončanju ovih radova, koji su započeli 16. maja, postavljeno je oko 380 kvadratnih metara novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara.

 

Radovi u Mandrinoj ulici su izvedeni na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“. Radnici pomenute firme su na osnovu ovog ugovora, čija je ukupna vrijednost gotovo 110.000 KM, tokom proteklog perioda izvršili sanaciju i asfaltiranje dijelova ulica Tina Ujevića 1-13 i Nedžada Mušića 55.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti