Općina Centar donirala 15.000 maraka Općini Han Pijesak za sanaciju putnih komunikacija

Općina Centar je iz sredstava budžeta za 2016. godinu, namijenjenih za pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, izdvojila 15.000 KM za pomoć Općini Han Pijesak. Navedena sredstva bit će iskorištena za sanaciju putne komunikacije koja vodi prema selu Stoborani.
Općina Centar donirala 15.000 maraka Općini Han Pijesak za sanaciju putnih komunikacija

Tim povodom su Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu boravili u radnoj posjeti Han Pijesku gdje je sa načelnikom te lokalne zajednice Ljubivojem Šupićem potpisan ugovor o pomenutoj donaciji.

 

Naime, na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar, načelnik Dževad Bećirević odobrio je novčanu pomoć Općini Han Pijesak u iznosu od 15 hiljada KM za sanaciju putne komunikacije prema selu Stoborani.

 

Pomoćnik načelnika Vahid Bećirević je istakao da Općina Centar u kontinuitetu iskazuje senzibilitet prema općinama koje su stradale u razarajućim poplavama 2014. godine, te da će i ubuduće, kao izraz solidarnosti, pružati pomoć, posebno ekonomski slabije razvijenim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar, načelnik Šupić je dodao da je donacija veoma značajna jer postoji projekt za obnovu ove putne komunikacije.

 

-Budžet Općine Han Pijesak iznosi oko 2,5 miliona maraka i ta sredstva nisu dovoljna za neke značajnije projekte i stoga nam je svaka pomoć dobrodošla. Zahvaljujem se našim prijateljima iz Općine Centar sa kojima smo uvijek imali dobru saradnju i nadamo se da će ona biti nastavljena i u budućnosti, naglasio je Šupić.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti