Nacrt UP ''Tehnički fakulteti-Koševo'' na javnom uvidu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 49. redovnoj sjednici, održanoj 31. maja 2016. godine, utvrdilo Nacrt urbanističkog projekta ''Tehnički fakulteti-Koševo'' sa nacrtom pripadajuće odluke o njegovom provođenju i ove dokumente uputilo na javni uvid i javnu raspravu u trajanju 15 dana.
Nacrt UP ''Tehnički fakulteti-Koševo'' na javnom uvidu

Nacrt urbanističkog projekta ''Tehnički fakulteti-Koševo'' bit će na javnom uvidu u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69) u periodu od 10. do 27. juna 2016. godine, svakim radnim danom od 9 do 15 sati.

 

Javna rasprava o ovom planskom dokumentu će biti održana u ponedjeljak, 27. juna 2016. godine u 16,30 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).

 

Podsjećamo da je Nacrtom urbanističkog projekta ''Tehnički fakulteti-Koševo'' obuhvaćen prostor površine 6,5 hektara na Koševu gdje su locirani Arhitektonski i Građevinski fakultet i četiri naučna instituta. Pomenuti prostor do sada nije bio pokriven planskom dokumentacijom. Na osnovu koncepta urbanističko-arhitektonskog rješenja kojeg su predložili Arhitektonski i Građevinski fakultet, predviđa se na tom prostoru uvođenje novih sadržaja u cilju kvalitetnijeg funkcionisanja zone i njenog definisanja u prepoznatljiv kampus tehničkih fakulteta. Tako je planirana izgradnja tri objekta unutar kompleksa fakulteta a čija bi namjena bila naučno-nastavnog karaktera. Nosilac izrade Urbanističkog projekta ''Tehnički fakulteti-Koševo'' je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti