Ajnadžić i Resić posjetili Opštinu Rogatica

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića boravio u radnoj posjeti Opštini Rogatica. Ovom prilikom su predstavnici Centra uručili načelniku Rogatice Tomislavu Puhalcu ugovor o dodjeli finanasijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta sa ekonomskog koda za podršku drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.
Ajnadžić i Resić posjetili Opštinu Rogatica

Naime, na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar, načelnik Dževad Bećirević odobrio je novčanu pomoć Opštini Rogatica u iznosu od 30 hiljada KM za sanaciju putne komunikacije prema selu Surovi u mjesnoj zajednici Mesići koja je oštećena za vrijeme obilnih padavina i poplava u maju 2014. godine.

 

Savjetnik Resić je naglasio da je ovo samo nastavak pružanja pomoći susjednim i drugim općinama u cijeloj BiH za sanaciju njihove infrastrukture nakon razarajućih poplava 2014. godine.

 

–Navedena sredstva smo izdvojili za sufinansiranje projekta sanacije oštećene putne komunikacije prema selu Surovi u mjesnoj zajednici Mesići. Ovo je jedan od primjera naše kontinuirane pomoći općinama koje nemaju dovoljno finansijskih sredstava da rješavaju životno važna pitanja svojih stanovnika, posebno iz oblasti razvoja komunalne infrastrukture. Ovakvu vrstu podrške namjeravamo nastaviti pružati i narednih godina, jer drugim općinama koje rade za dobrobit svojih građana trebamo pomagati, što je dobar način međusobne saradnje i zajedničke izgradnje naše države, kazao je Resić.

 

Puhalac se zahvalio na dodijeljenim sredstvima i kazao kako Opštini Rogatica ova pomoć znači mnogo.

 

-Zahvaljujem se našim prijateljima iz Općine Centar koji su našli za shodno da nam pomognu da riješimo ovaj problem. Sa Općinom Centar smo uvijek imali dobru saradnju i nadamo se da će ona biti nastavljena i u budućnosti. Naš budžet ne može pokriti sve gubitke koji su pričinjeni u poplavama i klizištima. Svaka pomoć nam je dobrodošla i zahvaljujem se načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar, naglasio je Puhalac.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti