Općina Centar nastavlja finansijsku podršku projektima Fonda memorijala

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza ugostio je 2. juna 2016. godine direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Nurudina Džihu. Povod posjete bio je uručivanje sporazuma na osnovu kojeg je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 10.000 maraka za sufinansiranje projekata Fonda memorijala.
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku projektima Fonda memorijala

Sporazum, kojeg je prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević, odnosi se na finansiranje izrade i postavljanja nišana i spomen-obilježja šehidima, poginulim braniteljima i umrlim veteranima rata Armije RBiH ukopanim na grobljima na području Kantona Sarajevo kojima upravlja Fond memorijala.

 

Prema riječima direktora Džihe, sredstva koja godinama Općina Centar izdvaja Fondu memorijala veoma su značajna.

-Postavljen sam na mjesto direktora prije sedam godina i želim naglasiti da je načelnik Dževad Bećirević još od prvog zvaničnog susreta uvijek iskazivao volju i želju da nam pomogne. Dobro se sjećam da je tada rekao da je Općina dužna pomagati Fondu memorijala s obzirom na to koliko je Fond uložio u spomen obilježja. Općina Centar zaista svake godine finansijski podržava Fond memorijala shvatajući koliko je važno da se čuva uspomena na učesnike proteklog rata koji su dali svoje živote za slobodu našeg grada i države Bosne i Hercegovine. Stoga se zahvaljujemo Općini Centar i posebno načelniku Dževadu Bećireviću na sveukupnoj dosadašnjoj podršci i izdvojenim sredstvima iz općinskog budžeta, kazao je Džiho.

 

Finansijska sredstva u iznosu 10.000 KM Općina Centar će uplatiti na račun Fonda memorijala koji je u obavezi da raspiše javni poziv za izbor izvođača za navedene radove.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti