U ponedjeljak otvorenje projekta „Actopolis“ u parku Hastahana

Na prostoru Hastahane na Marijin Dvoru u ponedjeljak 6. juna 2016. godine u 17 sati bit će upriličeno otvorenje projekta „Actopolis“ koji će trajati do 22. jula ove godine. Riječ je o transnacionalnom projektu Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine, u kojem osim Sarajeva učestvuje još šest evropskih gradova. Cilj ove kulturne manifestacije je da kroz interaktivne multimedijalne programe, urbane instalacije i performanse, pokrene dijalog i razmišljanje, razmjenu mišljenja i ideja o značenju i transformaciji, ali i povijesti, sadašnjosti i budućnosti grada.
U ponedjeljak otvorenje projekta „Actopolis“ u parku Hastahana

Tri odabrana umjetnička projekta za Actopolis Sarajevo: Sarajevo Cloud, Zeleni Paviljon i Sarajevo Album treba da potaknu građane Sarajeva da učestvuju u oblikovanju javnog prostora koji će biti dostupan svima.

 

Prostor Hastahane, čiji naziv po svom značenju predstavlja mjesto ozdravljenja,  odabran je kao simbolično mjesto susreta i stalnih urbanih izazova. Imajući uvijek sluha za projekte i aktivnosti koji su u interesu građana i doprinose razvoju društva, Općina Centar je izdala odobrenje za korištenje ove javne površine za održavanje pomenute manifestacije.

ACTOPOLIS-The Art of Action: www.actopolis.net

 

Pozivamo novinare da prisustvuju ovoj manifestaciji.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti