Ambasador Austrije posjetio Općinu Centar

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić ugostili su ambasadora Austrije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Martina Pammera. Povod sastanka bili su razgovori o aktivnostima koje se mogu realizovati putem Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva.
Ambasador Austrije posjetio Općinu Centar

Predsjedavajući Ajnadžić je iznio prijedloge koji mogu učvrstiti odnose Austrije sa našom zemljom, ali i Općinom Centar.

 

-Udruženje Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva ima važnu ulogu u povezivanju kultura, privrednika, historijskih činjenica... Želimo da nam Ambasada Austrije pomogne u uspostavljanju bratskih odnosa sa jednom od lokalnih zajednica u Grazu. To bi nam bilo vrlo važno jer studenti iz naše zemlje imaju mogućnost da studiraju u ovom gradu, a Općina bi finansijski podržala studiranje darovitih mladih ljudi, stanovnika općine Centar, na istaknutim visokim školama u glavnom gradu Štajerske. Pored toga, ukoliko bi došlo do uspostavljanja ovakvih odnosa, iduće godine, kada će organizacija godišnjice bitke na Monte Meletti biti održana u našem gradu, upriličili bi Dane Graza u Općini Centar. Isto tako, u vrijeme kada u vašoj zemlji bude organizovana godišnjica ove bitke, spremni smo upriličiti Dane Općine Centar u Grazu. Na ovaj način bismo našim građanima, ali i stanovnicima Austrije približili kulture, običaje, važne historijske činjenice, te otvorili nove puteve ka što bržem integriranju BiH u društvo evropskih zemalja, naglasio je Ajnadžić.

 

Ambasador Pammer se zahvalio na pozivu da posjeti Općinu Centar.

 

-Drago mi je što sam posjetio Općinu Centar. Mi smo svakako raspoloženi da pomognemo i uvežemo predstavnike Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva, ali i Općine Centar sa predstavnicima lokalnih zajednica u Grazu. Vjerujem da možemo podići našu saradnju i na viši nivo, istakao je Pammer.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti