Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Općina donirala 5.000 maraka

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. Općina Centar na ovaj način želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje.
Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Općina donirala 5.000 maraka

Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku neophodne opreme za potrebe nastavnih procesa kao i u projekte koji se realiziraju u obrazovnim ustanovama. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 5.000 maraka.

 

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević, a u ime Fakulteta prodekanesa za nastavu prof. dr. Drena Gadžo.

 

Tim povodom, prodekanesa Gadžo je 2. juna 2016. godine posjetila Općinu Centar gdje su joj Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika uručili navedeni protokol.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, prodekanesa Gadžo je kazala kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, te da će ovu donaciju upotrijebiti za finansiranje naučnog projekta „Kontrola hranidbeno-zdravstvene ispravnosti koncentratne hrane u ishrani preživara“.

 

-Više nije toliko bitan iznos sredstava koja su nam dodijeljena već činjenica da neko misli na nas. Suočavamo se sa mnogo problema naročito od kada je Vlada KS donijela odluku da su fakulteti dužni 30 posto sredstava od projekata dati Kantonu. Time se stvara manjak motivacije kod profesora, što nastojimo na razne načine promijeniti. Izražavamo veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću na ovoj izuzetno značajnoj donaciji, istakla je Gadžo.

 

Od 2011. godine Općina Centar je sarajevskom Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu donirala 21.000 KM, a u skladu sa mogućnostima, praksa pružanja finansijske pomoći visokoškolskim ustanovama od strane ove lokalne zajednice će i u budućnosti biti nastavljena.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti