Ajnadžić ugostio predstavnike Organizacionog odbora za održavanje 14. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Delegacija Organizacionog odbora za održavanje 14. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“ posjetila je 1. juna 2016. godine Općinu Centar gdje ih je ugostio predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić.
Ajnadžić ugostio predstavnike Organizacionog odbora za održavanje 14. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Džemal Aganović, član Organizacionog odbora i direktor turnira zahvalio se Općini Centar jer je i ove godine izdvojila sredstva za podršku organizaciji turnira.

 

-Ovdje smo kako bi predsjedavajućeg Ajnadžića upoznali sa aktivnostima u vezi organizacije turnira, ali i zahvalili na pruženoj podršci, istakao je Aganović.

 

Ajnadžić je naglasio da podržava održavanje ove sportske manifestacije koja nosi ime prvog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

 

 –Mjesto i uloga Mustafe Hajrulahovića Talijana u našoj historiji vrijedna je pažnje i svakako treba da bude dio naše historijske priče. Ja sam na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koja je neophodna kako bi turnir protekao u najboljem mogućem redu, kazao je Ajnadžić.

 

Memorijalni turnir koji se održava u znak sjećanja na generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK „Zlatni ljiljani“ Mustafu Hajrulahovića Talijana, osim najboljih bh. boksera, također okuplja i boksere iz zemalja regiona. Predstavnici Organizacionog odbora upoznali su Ajnadžića da je turnir uvršten i u Međunarodni kalendar Europske bokserske federacije.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti