Općina Centar izdvojila 6.500 maraka Srednjoj zubotehničkoj školi

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 6.500 maraka Srednjoj zubotehničkoj školi, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Općina Centar izdvojila 6.500 maraka Srednjoj zubotehničkoj školi

Direktorica Elvira Jašarbašić izrazila je zahvalnost za dugogodišnju pomoć Općine Centar ovoj školi bez koje, kako kaže, u školi ne bi imali aparate za praktičnu nastavu.

 

-Ova donacija Općine Centar u iznosu od 6.500 KM će nam uveliko poboljšati i olakšati rad. Uslovi u kojima učenici rade su jako loši, nemaju stolova, nego rade na običnim klupama. Sredstva koja smo dobili su namjenski planirana za nabavku dva zubotehnička stola koja će učenicima pomoći da se stave u stvarnu situaciju, naročito ako odluče da stomatologija bude njihov poziv i u budućnosti. Općina nam svake godine izdvaja sredstva, i da nema te pomoći, teško bismo mogli bilo šta od opreme nabaviti. Zahvalni smo Općini Centar na ovoj donaciji kao i mnogobrojnim drugim iz ranijih godina i nadamo se da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti, istakla je Jašarbašić.

 

Podsjećamo da je Općina Centar i ranijih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj srednjoškolskoj ustanovi i to za nabavku ekspanzione posude u kotlovnici škole 10.000 KM, za nabavku multimedijalne opreme 10.000 KM, za nabavku opreme za izvođenje praktične nastave 9.000 KM, za adaptaciju sale tehničkog obrazovanja 5.000 KM, te za ugradnju aluminijskih vodovodnih profila 5.000 KM.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti