Općina izdvojila 19.500 KM Srednjoj školi metalskih zanimanja i Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 19.500 maraka Srednjoj školi metalskih zanimanja i Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovim obrazovnim ustanovama.
Općina izdvojila 19.500 KM Srednjoj školi metalskih zanimanja i Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi

Prema riječima direktora Srednje škole metalskih zanimanja Elmedina Lukača i direktora Srednje građevinsko-geodetske škole Hajrudina Ramovića, izdvojena sredstva u iznosu od 19.500 KM bit će iskorištena za sufinansiranje izvođenja radova na sanaciji školskog igrališta, fiskulturne sale i prilaza školama.

 

Direktor Ramović je kazao da su ove dvije škole napravile zajednički projekat koji su delegirale prema Komisiji Općinskog vijeća za obrazovanje koja je raspoređivala sredstva, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

-Sredstva koja su nam dodijeljena zaista nam mnogo znače, a namjera nam je prije svega unaprijediti časove tjelesnog odgoja, te urediti prostor oko škole. Mi smo i ranijih godina imali podršku Općine Centar i veliko hvala na tome. Ovo je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja ulaže u poboljšanje uslova rada škola iako one nisu u njenoj direktnoj nadležnosti, istakao je Ramović.

 

Direktor Lukač također je izrazio zahvalnost Općini Centar na dodijeljenim sredstvima.

 

-Zahvalni smo Općini Centar što nam je odobrila ova sredstva jer će nam uveliko riješiti probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo. Općina Centar je u proteklih nekoliko godina izdvojila novac za renoviranje i proširivanje biblioteke škole, te za uređenje infrastrukture oko objekta škole s ciljem da se našim učenicima obezbijedi siguran pristup školi, dodao je Lukač.

 

Podsjećamo da je Općina Centar i ranijih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovim srednjoškolskim ustanovama i to za renoviranje i proširivanje bibilioteke 8.000 KM, te za nabavku računarske opreme i postavljanje video nadzora u školama 7.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti