Predstava „Eko s onog svijeta“ za učenike OŠ „Safvet-beg Bašagić“

U sali Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo (Jelića 1) u utorak, 24. maja 2016. godine sa početkom u 20 sati, bit će održana predstava pod nazivom „Eko s onog svijeta“ za učenike starijih razreda Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić”. Pokrovitelj predstave koja ukazuje na važnost očuvanja životne sredine je Općina Centar.
Predstava „Eko s onog svijeta“ za učenike OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Zaštita životne okoline opći je javni interes ljudi širom svijeta. Kultura, kao univerzalni svjetski jezik, jedan je od najboljih načina komunikacije i popularizacije kvalitetnijeg i odgovornijeg odnosa prema prirodi. Kako se radi o pitanjima vezanim za opstanak nas samih i budućih naraštaja, projekat ekološki igrokaz nastojat će skrenuti pažnju javnosti na očuvanje i zaštitu prirodnih ljepota i naše okoline, vodeći se razmišljanjem da samo svakodnevno aktivno prisustvo ove problematike u školama, porodici, medijima, projektima, može doprinijeti prihvatanju jednog ekološkog načina razmišljanja, zbog nas i naših budućih generacija.

 

Tekst za predstavu radio je Mirsad Bećirbašić, a režiju Lejla Avdagić. U predstavi učestvuju učenici Druge gimnazije Adnan Brđanin, Anesa Ališić, Harun Ćehović, Damir Medunjanin, Timur Vilić, Damir Marilović i Berna Balić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti