Održan trening seminar za mlade pod nazivom „Nenasilna komunikacija“

Nakon što je uspješno završen trening seminar „Nenasilna komunikacija“ za prvu grupu polaznika u Mjesnoj zajednici „Marijin dvor-Crni vrh“, a u organizaciji Udruženja za mlade „Youth prosperity“, u petak, 20. maja 2016. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ održan je seminar i za drugu grupu polaznika.
Održan trening seminar za mlade pod nazivom „Nenasilna komunikacija“

 

Misija Udruženja za mlade „Youth Prosperity“ je kontinuirani rad na poboljšanju kvaliteta života i životnih uslova mladih, kako na području lokalne zajednice, Kantona Sarajevo, tako i šire, kroz brigu o njihovim potrebama, željama i vrijednostima, s ciljem razvoja civilnog društva i lokalne zajednice.

 

Osnovni cilj projekta je da polaznici usavrše komunikacijske vještine, emocionalne i vještine nenasilnog rješavanja sukoba, koje su osnova nenasilne komunikacije i djelovanja, kao i osnaživanje mladih ljudi da koriste metode nenasilne komunikacije u svakodnevnom životu tako da uče o sebi i svojoj okolini na način koji nije osuđujući i ne stvara barijere u svakodnevnoj komunikaciji.

 

Predavačica Šeherzada Halimić, diplomirani psiholog govorila je o važnosti komunikacije koja nas povezuje s drugim ljudima i koja zbog toga predstavlja važan dio našeg života. Ona utiče na naše odnose, timski rad, pridonosi pojavi i razvoju sukoba, ali i njegovom rješavanju. Nenasilna komunikacija nudi načine da se izraze činjenice, da se prihvati odgovornost za vlastita osjećanja i postupke, da se izraze potrebe i vrijednosti umjesto napada, okrivljavanja ili manipuliranja drugima, kao i da se izrazi molba pozitivnom akcijom.

 

Seminar za treću grupu polaznika održat će se 2. juna u 15 sati i 3. juna 2016. u 17 sati u prostorijama mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ (Hasana Kikića 7). Svi zainteresovani za učešće u seminaru mogu se prijaviti na mail: youthprosperity@hotmail.com, te na mailove pomenutih mjesnih zajednica. Broj mjesta je ograničen.

 

Općina Centar predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem već dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva za podršku projektima koji su namijenjeni populaciji mladih. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 25.000 KM, a za realizaciju ovog projekta Općina je izdvojila 2.500 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti