Gimnaziji Obala izdvojena sredstva za zamjenu fasadne stolarije

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 7.500 maraka za Gimnaziju Obala, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Gimnaziji Obala izdvojena sredstva za zamjenu fasadne stolarije

Prema riječima direktora škole Benjamina Hedžića, izdvojena sredstva u iznosu od 7.500 KM bit će iskorištena za zamjenu fasadne stolarije na objektu zgrade.

 

-Ovo su jedina sredstva koja smo u ovoj godini dobili za rekonstrukciju školskog objekta. Škola je u jako lošem stanju čime je ugrožena i sigurnost učenika zbog pojedinih trošnih i starih segmenata škole. Imamo zgradu iz 1882. godine, a i danas postoje dijelovi koji od tada nisu renovirani. Od Općine Centar smo dobili 7.500 KM koje ćemo utrošiti za promjenu fasadne stolarije jer je toliko stara da jednostavno ne možemo zagrijati prostor. Zahvalni smo Općini Centar na ovoj donaciji kao i mnogobrojnim drugim iz ranijih godina i nadamo se da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti, kazao je Hedžić.

 

Podsjećamo da je Općina Centar i ranijih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj srednjoškolskoj ustanovi i to za rekonstrukciju sale za tjelesni odgoj 10.000 KM, za opremanje biblioteke škole 1.000 KM, za sanaciju mokrih čvorova 8.000 KM. Općina Centar također godinama iz budžeta izdvaja po 15.000 KM za održavanje sportskih susreta učenika srednjih škola sa njenog područja, a organizator manifestacije je JU „Gimnazija Obala“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti