Podrška Općine Centar za MNK Centar i SFK 2000

I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Malonogometnom klubu „Centar“ i ženskom nogometnom klubu SFK 2000 „Sarajevo“ u iznosu od po 5.000 maraka.
Podrška Općine Centar za MNK Centar i SFK 2000

Predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom Bećirevićem su u srijedu, 18. maja 2016. godine ugostili članove ovih klubova kako bi im uručili ove vrijedne donacije za rezultate koje su ostvarili u proteklom periodu. Prijemu su u ime Općine prisustvovali i sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero. Naime, oba kluba su prethodnih godina ostvarili zapažene rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Malonogometni klub „Centar“ je već treću godinu zaredom prvak naše države čime je stekao pravo učešća igranja u Ligi prvaka u malom fudbalu, a SFK 2000 „Sarajevo“ je najuspješniji ženski nogometni klub u Bosni i Hercegovini koji je šampionsku titulu osvojio čak 14 puta.

 

Načelnik Bećirević pozdravio je prisutne i čestitao im na postignutim rezultatima izražavajući nadu da će se ovakvi dobri rezultati nastaviti i u budućem periodu.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo danas ovdje okupili dvije fudbalske ekipe, jednu žensku i jednu mušku, i to upravo ove dvije ekipe iz Centra a koje su prvaci države. Za mene je velika stvar biti prvak države u bilo kojem sportu, a naročito u fudbalu i zaista mi je zadovoljstvo da mogu danas biti ovdje sa vama. Općina Centar kao dobar domaćin želi da nagradi i jednu i drugu ekipu sa po 5.000 maraka za izuzetne rezultate koje postižete. Upućujem vam iskrene čestitke i uvjeren sam da ćete i narednih godina biti na samom vrhu kao i do sada, kazao je Bećirević.

 

Samira Hurem, menadžerica i igračica SFK 2000 „Sarajevo“ zahvalila se Općini Centar i načelniku Bećireviću na prijemu i poklonu koji im je uručen.

-Veliko hvala Općini Centar i načelniku Bećirevići na ovom prijemu, nama to mnogo znači. Proteklih 14 godina smo prvakinje Bosne i Hercegovine. Da su svi nivoi vlasti kao Općina Centar, da svi ovoliko podržavaju sport bilo bi sve mnogo drugačije. Ova podrška će sigurno svim igračicama biti dodatna motivacija jer su svjesne da neko prati i vrednuje njihov rad, naglasila je Hurem.

 

Kapiten kluba i jedan od najboljih igrača MNK „Centar“ Nijaz Mulahmetović kazao je da ovo nije prvi put da Općina Centar finansijski pomaže klub.

-Načelnik Dževad Bećirević je već dugi niz godina sa nama i od kada nam on pruža podršku krenuli su dobri rezultati. Već treću godinu osvajamo uzastopno titulu prvaka države i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Kada imamo sposobne ljude iza nas, nama je lakše igrati i napraviti taj neki spoj koji za sada daje rezultate, istakao je Mulahmetović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti