Bećirević ugostio delegaciju Crvenog križa općine Centar

Općina Centar Sarajevo dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom. Predstavnici Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik Dževad Bećirević u srijedu 18. maja 2016. godine, ugostili su delegaciju Crvenog križa Centar.
Bećirević ugostio delegaciju Crvenog križa općine Centar

Povod posjete bio je razgovor o zajedničkim aktivnostima i projektima Udruženja i Općine Centar.

 

U ime Crvenog križa sastanku su prisustvovali predsjednik Crvenog križa općine Centar Sarajevo dr. Bakir Nakaš, predsjednica skupštine i komisije za zdravstvo dr. Alija Drnda i sekretar Udruženja Sabina Ibrica. U općinskoj delegaciji, osim načelnika Bećirevića, bili su sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

 

Crveni križ općine Centar je dio velike svjetske porodice Crvenog križa, polumjeseca i kristala, najstarije i najveće humanitarne organizacije na svijetu. Vođen idejama humanosti Crveni križ općine Centar je trajno posvećen radu na unapređenju stanja u svojoj zajednici, a u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera.

 

Nakaš je kazao da je Općina Centar i ranijih godina na razne načine pomagala rad ovog udruženja.

-Naša namjera je da u budućem periodu intenziviramo svoje aktivnosti, pojačamo brigu o starim, bolesnim i iznemoglim, a zahvaljujemo se na tome što Općina Centar o takvim osobama vodi računa u svakom pogledu, istakao je Nakaš.

 

Načelnik Bećirević je naglasio da Općina Centar uvijek ima sluha da pomogne organizacijama koje se bave humanitarnim radom, te obećao daljnju finansijsku pomoć i saradnju sa ovim udruženjem, u skladu sa mogućnostima. 

-Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za pomoć humanitarnim organizacijama, a sigurno je da ćemo nastaviti i u budućnosti finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana. U skladu sa našim mogućnostima nastojat ćemo izdvojiti sredstva kako bi vam olakšali rad, dodao je Bećirević.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti