Završeno asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića

Radnici firme „Bosman“, sa kojom Općina Centar ima potpisan ugovor o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području ove općine, završili su sa asfaltiranjem dijela ulice Nedžada Mušića kod broja 55 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“). Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 24.670 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva. Glavni projekat sanacije je uradilo Javno preduzeće „Zenica“ po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.
Završeno asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića

Tokom realizacije ovog projekta radnici pomenute firme su prvo uklonili stari oštećeni asfalt i kolovoznu konstrukciju nakon čega je postavljena nova konstrukcija zajedno sa tamponom. Također je postavljeno 57 metara novih betonskih ivičnjaka i na kraju radova je položeno 320 kvadrata asfalta.

 

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao investitor i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“ kao izvođač radova, osim projekta u Ulici Nedžada Mušića, planirano je i asfaltiranje dijela Mandrine ulice između brojeva 1 i 6 (raskrsnica ulica Ašikovac i Kartal donji). Radovi na realizaciji ovog projekta trebaju započeti sa povoljnim vremenskim prilikama. Radnici firme „Bosman“ su završili radove i na asfaltiranju dijela Ulice Tina Ujevića 1-13. Vrijednost ovih projekata iznosi 79.285 KM, a sredstva je također izdvojila Općina Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti