Nova ulična rasvjeta na 35 lokacija u Centru

Na osnovu sporazuma o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija, radnici firme „Step“ okončali su izgradnju i sanaciju javne rasvjete na 35 lokacija u 11 mjesnih zajednica u Centru.
Nova ulična rasvjeta na 35 lokacija u Centru

U Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“ zamijenjeno je 12 dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića. Na Merhemića trgu zamijenjena su 24 rasvjetna tijela. Na mjestima na kojima su ranije bile kugle, postavljena su nova LED rasvjetna tijela. U parku ispod Merhemića trga dograđena su tri stuba i postavljena dodatna rasvjetna tijela. Također su zamijenjena i rasvjetna tijela na potezu koji povezuje Merhemića trg  i Ulicu Husrefa Redžića. Na području ove mjesne zajednice postavljena je nova rasvjeta duž stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Odobašinu, a u Odobašinoj ulici kod broja 51 postavljeno je dodatno rasvjetno tijelo.

Na području Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“, zamijenjena su dotrajala rasvjetna tijela duž Kranjčevićeve ulice, te postavljani stubovi ulične rasvjete u pomenutoj ulici između brojeva 2-34, 13-21 i 15-43. U pasažu u Ulici Dolina 11 postavljeno je novo rasvjetno tijelo.

U Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ postavljena su rasvjetna tijela u Alipašinoj ulici između brojeva 33-39 i 59-65, u Hasana Kikića 8 i 14, Hadži-Idrizova 39 i Josipa Vancaša 26-28.

Mjesna zajednica „Bardakčije“ dobila je nove stubove javne rasvjete u ulicama Hadžilojina 15, Bardakčije 51, te novo rasvjetno tijelo u Ulici Zaima Šarca 14c.

Nova rasvjeta postavljena je i u Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ i to u ulicama Gornji Kromolj i Zije Dizdarevića 98.

Na području Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ sanirana je javna rasvjeta u Ulici Patriotske lige - duž gradskog groblja Lav, a kod broja 40 postavljen je i novi stub za javnu rasvjetu.

Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“ također je dobila novu rasvjetu u Ulici 105. motorizovane brigade 16-16a, na spoju ulica 105. mtbr i Branka Galeba, te dodatna rasvjetna tijela na stepeništu koje povezuje ulice Alberta Fortisa i Kaukčijina, kao i zamjenu dotrajalih drvenih stubova u Ulici Braće Kadić.

Nova rasvjeta postavljena je i u Ulici Mehmeda Šakira Kurtćehajića u Mjesnoj zajednici „Mejtaš Bjelave“. Na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“ postavljena je dodatna javna rasvjeta u naselju Radava i Uževice, te u Nahorevskoj ulici kod broja 14, dok je u MZ „Skenderija-Podtekija“ postavljen stub javne rasvjete kod stepeništa koje povezuje ulice Borak i Put mladih Muslimana, kao i u Ulici Skenderija kod broja 22. Na području Mjesne zajednice „Soukbunar“ javna rasvjeta je postavljena u ulicama Soukbunar, Urijan Dedina 39 i 83.

Podsjećamo da je Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti