Ajnadžić ugostio evropskog bokserskog prvaka u UBF verziji

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom 13. maja 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Edina Puhala, profesionalnog boksera iz Sarajeva, koji je prije nekoliko dana ostvario veliki uspjeh, osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu u Minhenu.
Ajnadžić ugostio evropskog bokserskog prvaka u UBF verziji

Naime, Općina Centar je iz budžeta izdvojila finansijska sredstva za odlazak Puhala na evropsko takmičenje koje je održano u Minhenu 7. maja 2016. godine.

 

Puhalo, poznat kao „Iron Puki“ postao je prvak Evrope u UBF verziji tako što je na prvenstvu u Minhenu tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Vaclava Polaka. Ovaj perspektivni bosanskohercegovački sportista iza sebe ima zavidnu boksersku karijeru. Titulu Interkontinentalnog prvaka u WBF asocijaciji osvojio je 16. jula 2015. godine pobijedivši Janoša Lakatoša iz Mađarske. Titulu je odbranio, iste godine, 29. oktobra, pobijedivši izazivača Branislava Plavšica u Domu Mladih u Sarajevu.

 

Predsjedavajući Ajnadžić čestitao je uspješnom sportisti na postignutim rezultatima.

 

-Prije svega želim da čestitam na izuzetnom rezultatu, ali i da se zahvalim Edinu što je ispunio očekivanja i osvjetlao obraz i nama koji smo mu pomogli, a i svima koji su pratili njegov rad. Bio je ambasador Općine Centar i države BiH na prvenstvu u Minhenu i apsolutno opravdao sredstva koja je dobio, istakao je Ajnadžić.

 

Puhalo se zahvalio Općini Centar, te naglasio kako je ovo jedna od rijetkih institucija koja na ovakav način pomaže perspektivnim sportistima.

 

-Sredstva koja sam dobio od Općine Centar su mi mnogo značila. Morao sam da platim kotizaciju da bih uopće mogao da se borim. Zahvaljujući Općini Centar imao sam priliku da učestvujem, a uspio sam i pobijediti i osvojiti titulu, kazao je Puhalo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti