Nabavljeni specijalizovani ormari za mjesne štabove civilne zaštite

Kako bi Općinski i mjesni štabovi civilne zaštite u svakom trenutku i u svakoj prilici bili u punom kapacitetu na raspolaganju građanima, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, kontinuirano u budžetu izdvaja sredstva za nabavku opreme, te za pripremanje i obuku struktura civilne zaštite.
Nabavljeni specijalizovani ormari za mjesne štabove civilne zaštite

Nakon što je početkom godine nabavljeno deset specijalizovanih ormara za mjesne štabove civilne zaštite, za koje je iz budžeta izdvojeno 5.510 KM, a koji su smješteni u prostorijama mjesnih zajednica „Trg Oslobođenja-Centar“, „Soukbunar“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Bardakčije“ i „Ciglane-Gorica“, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar nastavila je aktivnosti nabavke opreme za štabove civilne zaštite. Posljednja u nizu aktivnosti je nabavka još deset namjenskih ormara za mjesne štabove civilne zaštite za koje je iz budžeta izdvojeno 5.460 KM. Ormari su smješteni u prostorijama mjesnih zajednica „Marijin dvor-Crni vrh“, „Betanija-Šip“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Park-Višnjik“ i „Pionirska dolina-Nahorevo“.

 

Naime, riječ je o dvokrilnim ormarima koji služe za smještaj ranije nabavljenih alata i opreme štabova civilne zaštite. U toku je nabavka radne odjeće i obuće za članove štabova civilne zaštite, a vrše se pripreme za pokretanje postupka nabavke opreme za preostale mjesne zajednice.

 

U ovoj godini za nabavku vozila i opreme za formirane strukture civilne zaštite iz budžeta Općine Centar izdvojeno je oko 600.000 KM, a za pripremanje i obuku Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite 116.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti