Proglašenje pobjednika fotofestivala učenika srednjih škola iz Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova „Centar za kulturu“ Sarajevo i portal „Fotografija.ba“ već četvrtu godinu za redom zajednički realiziraju projekt „Kulturno-historijske institucije općine Centar Sarajevo“.
Proglašenje pobjednika fotofestivala učenika srednjih škola iz Centra

U okviru projekta, od 1. aprila do 3. maja 2016. godine bio je otvoren konkurs za izbor najboljih fotografija posvećenih kulturnim običajima i manifestacijama, te građevinama od značaja za kulturu, a pravo učešća imali su učenici srednjih škola sa područja općine Centar.

 

Po završetku konkursa stručni žiri sastavljen od urednika portala Fotografija.ba, napravio je izbor 20 najuspješnijih fotografija prijavljenih na konkurs. Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM.

 

Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 20 fotografija biće organizovano 12. maja 2016. godine sa početkom u 20 sati u Galeriji Centra za mlade Gorica (Avde Jabučice 52). U sklopu otvaranja izložbe i proglašenja najuspješnijih mladih fotografa biće izveden i kratak umjetnički program polaznika projekata Centra za mlade.

 

Podsjećamo, fotografije su mogle obuhvatati događaje, ličnosti, arhitekturu, manifestacije i drugo. Cilj ovog projekta, za čiju realizaciju je Općina Centar izdvojila 2.800 KM, bio je potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom, da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju, poboljšaju svoje fotografske tehnike i prošire znanja o kulturno-historijskoj baštini općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti