Općina izdvojila 16.500 maraka Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške udruženju Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca. S tim u vezi, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je u srijedu, 11. maja 2016. godine potpisao protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 16.500 maraka sa generalnim sekretarom Udruženja Emirom Zlatarom.
Općina izdvojila 16.500 maraka Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Načelnik Bećirević je naglasio da Općina Centar već dugi niz godina u kontinuitetu pruža podršku Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca donirajući sredstva za rad i projekte tog udruženja, kao i za uređenje i održavanje poslovnog prostora u Ulici Valtera Perića 13 kojeg koristi Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Ti podaci oslikavaju kako Općina Centar brine i ima sluha za projekte i aktivnosti ove organizacije koja doprinosi razvoju društva u mnogim oblastima, među kojima je svakako obrazovanje.

 

Zlatar se zahvalio na sredstvima bez kojih bi, kako je naglasio, rad udruženja bio doveden u pitanje.

-Iskazujemo duboku zahvalnost načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću na podršci koju nam godinama pruža. Sredstva ćemo kao i ranijih godina iskoristiti za plaćanje zakupnine za prostorije koje koristimo i to dovoljno govori o značaju donacije Općine Centar. Zahvaljujući ovoj lokalnoj zajednici naše udruženje godinama unazad ostvaruje značajne rezultate u radu, a iskreno se nadamo da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti, kazao je Zlatar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti