Ajnadžić i Resić posjetili Općinu Vogošća

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića boravio u radnoj posjeti Općini Vogošća. Ovom prilikom su predstavnici Centra razgovarali sa načelnikom Vogošće Edinom Smajićem o aktuelnim i planiranim projektima u kojima zajednički interes imaju ove dvije dobrosusjedske općine.
Ajnadžić i Resić posjetili Općinu Vogošća

- Danas smo razgovarali o realizaciji projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže i asfaltiranju Ulice Kenana Brkanića, projekat koji bi trebalo uskoro biti završen. Za njegovu realizaciju je izdvojeno oko 500.000 KM, od čega je Općina Centar učestvovala sa 130.000 KM. Pored navedenog, također smo razgovarali o mogućnostima realizacije niza projekata, između ostalog o rješavanju problema sa otpadnim vodama koje ugrožavaju okoliš na lokalitetima mjesnih zajednica „Kobilja glava“ i „Betanija-Šip“. Rješavanjem ovog problema bismo poboljšali komunalnu infrastrukturu na području ove dvije mjesne zajednice i dobili bismo bolji ekološki i urbani standard življenja na ovom lokalitetu i konačno riješili problem otpadnih voda koje ugrožavaju život stanovništva ove dvije mjesne zajednice, objasnio je Resić nakon sastanka.

 

Općina Vogošća je također u skladu sa svojim mogućnostima nudila pomoć Općini Centar kao što je to bio slučaj nakon paljevine zgrade Općine Centar u februaru 2014. godine kada je načelnik Smajić među prvima ponudio pomoć u raščišćavanju i obnovi zapaljene zgrade, dok je Općina Centar također prva pritekla u pomoć kada su Vogošću pogodile velike poplave iste godine koje su izazvale klizišta sa velikim materijalnim štetama na stambenim objektima i putnoj infrastrukturi u nekoliko naselja ove općine.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti