Za Centar „Vladimir Nazor“ Općina izdvojila 5.000 KM

Općina Centar nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom saradnje i pružanja finansijske pomoći Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, a sa ciljem podrške djeci sa umjerenim i težim razvojnim smetnjama. Posljednji u nizu takvih primjera je sufinansiranje projekta „Škola u prirodi“ za koji je iz budžeta središnje gradske Općine izdvojeno 5.000 maraka.
Za Centar „Vladimir Nazor“ Općina izdvojila 5.000 KM

Centar „Vladimir Nazor“ je najreprezentativnija bosanskohercegovačka ustanova koja vrši odgoj, obrazovanje, edukaciju i rehabilitaciju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju i učenju. Centar već dugi niz godina razvija i implementira najsavremenije modele rada u cilju što kvalitetnije podrške učenicima sa poteškoćama u razvoju. Prihvatanje terapije jahanja, art terapije, terapije u prirodi ima blagotvorno dejstvo na djecu sa posebnim potrebama, posebno onu iz gradskih sredina. Odgojno-obrazovnim radom u Centru obuhvaćeno je 180 polaznika, od toga, njih 14 je sa područja općine Centar Sarajevo.

 

Projekat se realizira tokom cijele godine, za vrijeme trajanja nastavnog procesa, u posebnom objektu koji se nalazi na području općine Ilijaš, u naselju Gajevi u Gornjim Čevljanovićima, a Općina Centar ovu aktivnost podržava kontinuirano od 2010. godine, za šta je u proteklim godinama izdvojila 35.000 maraka.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti