Uručene diplome za polaznike besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika

U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u subotu 7. maja 2016. godine u velikoj sali Općine Centar uručene su diplome polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika koji je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra realizirala Općina Centar u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“. Za ovu namjenu Općina je iz budžeta izdvojila 10.000 maraka.
Uručene diplome za polaznike besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika

Namjera projekta prije svega bila je podstaknuti mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine. Iako je prvobitno planirano 80 polaznika, zbog velikog broja prijavljenih na javni poziv za ovu godinu, Općina Centar uspjela je obezbijediti dodatna sredstva, te na taj način omogućiti da 140 mladih građana pohađa po 36 besplatnih časova iz njemačkog i engleskog jezika.

 

Edukacija polaznika održavala se u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar, te u Centru za mlade na Gorici, dva puta sedmično. Nakon što su uspješno zaršili modul koji se sastojao od 36 časova, polaznicima su uručene diplome.

 

Predsjednik Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Amer Kapo naglasio je da Općina Centar mnogo ulaže u poboljšanje položaja mladih, te da će se ovaj projekat nastaviti i u budućnosti.

 

-Danas smo se okupili ovdje da podjelimo diplome za 140 mladih osoba koje su uspješno završile jedan modul kursa stranih jezika. Besplatni kursevi stranih jezika za mlade su od prošle godine novitet u Općini Centar. Na ovaj način dajemo priliku mladima da se edukuju i da svoje znanje u poslovnom svijetu mogu iskoristiti na najbolji mogući način. Općina Centar je jedinstvena po tome što daje priliku mladima da besplatno imaju ovakve vidove obrazovanja, kazao je Kapo.

 

Član Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Nihad Uk izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva onih mladih ljudi koji su stekli osnovno znanje iz engleskog i njemačkog jezika, ali i onih koji su imali dobru polaznu osnovu da svoje znanje nadograde.

-Inicijativa Komisije je napokon uspješno implementirana. Najvažnije je da su po završetku kursa polaznici dobili potvrde koje im mogu pomoći prilikom zapošljavanja. Ono što u narednom periodu planiramo jeste svakako nastaviti sa ovim projektom koji je pokazao svoju opravdanost, naglasio je Uk.

 

Studentica Pravnog fakulteta u Sarajevu Berina Mešović polaznica je besplatnog kursa njemačkog jezika kojoj je danas uručena diploma.

-Imala sam genijalnu profesoricu koja mi je svojim profesionalnim pristupom i zalaganjem omogućila da steknem vrijedna znanja. Mnogo mi ovaj kurs znači, jer jezik je bogatstvo bez obzira kojim se poslom u životu bavimo. Želim se zahvaliti Općini Centar što je pokazala da brine o mladima i da ulaže u njihovu budućnost, dodala je Mešović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti