Radionica gitare u Centru za kulturu

Nakon što je prethodne noći u prepunoj velikoj sali Centra za kulturu održana Revija mladih gitarista, a u povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u subotu 7. maja 2016. godine održana je i radionica gitare za sve učesnike, a koju je vodio jedan od najistaknutijih bh. gitarističkih pedagoga Predrag Stanković iz Tuzle.
Radionica gitare u Centru za kulturu

Gitara je jedan od najpopularnijih muzičkih instrumenata. Ovakvi projekti imaju izuzetan značaj za mlade u osmišljavanju njihovog slobodnog vremena, a okviru njih mladi razvijaju osjećaj za skladnost, ritmičnost i koordinaciju. Kako muziciranje na gitari zahtijeva i pravilno držanje tijela koje doprinosi pravilnom načinu sviranja, to je ujedno i prilika da kroz časove sviranja, učesnici projekta steknu i pravilan način držanja tijela. Za svakodnevne vježbe na gitari potrebna je izuzetna koncentracija, a to je dobar put da u redovnoj nastavi učenici postignu bolje rezultate.

 

Voditelj radionice Stanković kazao je da mu je zadovoljstvo što mu je sedam godina za redom ukazano povjerenje da radi sa ovim mladim ljudima.

 

-Nakon ovih sedam godina mogu reći da mi imamo jedan progres među mladim gitaristima jer se iskustva koja steknu ovdje prenose u njihove škole. Javna ustanova Centar za kulturu dozvoljava svima koji žele da pokažu svoja umijeća da dođu, što je izuzetna prilika za sve. Riječ je, prije svega, o jednom lijepom druženju, divnoj komunikaciji među djecom, stvaranju novih prijateljstava, a da ne kažem koliko je ovo važno i u sociološkom aspektu, a ne samo muzičkom, naglasio je Stanković.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti