Održana sedma Revija mladih gitarista BiH

Povodom obilježavanja Dana Općine Centar u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo u posljednih nekoliko dana održane su brojne manifestacije kulturno-zabavnog karaktera. Posljednji u nizu takvih primjera je Revija mladih gitarista koja je održana u prepunoj sali Centra za kulturu u petak 6. maja 2016. godine. Pokrovitelj manifestacije već sedmu godinu za redom je Općina Centar koja je ujedno i osnivač pomenute Javne ustanove.
Održana sedma Revija mladih gitarista BiH

Na sedmoj Reviji gitarista Bosne i Hercegovine svoje umijeće sviranja na akustičnoj gitari pokazali su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva, Zenice, Goražda, Tuzle, Brčkog, Čapljine, Novog Travnika i Mostara. Iz osnovnih muzičkih škola nastupili su: Emin Hajdarević, Vedran Zornija, Ahmed Džanoković i Lucija Raguz iz Sarajeva, Sara Beus iz Zenice, Amila Obuča iz Goražda, Isidora Marković i Isidora Balorda iz Brčkog, Armin Smajić iz Tuzle i Luka Džalto iz Čapljine.

 

Učenici srednjih muzičkih škola koji su predstavili svoje umijeće sviranja su: Josip Zubonja iz Mostara, Džana Smajić iz Novog Travnika, Andrej Gradina, Stefan Andy Djapan i Adis Hatunić iz Sarajeva, te Ivan Praljak i Emil Ahdžiefendić iz Tuzle.

 

Specijalni gost Revije bio je Sarajevo guitar quartet, mladi ansambl koji je do sada zabilježio nekoliko uspješnih nastupa na takmičenjima, a kojeg sačinjavaju Ammar Biser, Tarik Kamarić, Adnan Alagić i Vedran Vujica.

 

Direktor JU Centar za kulturu Senad Bostandžić poručio je da je muzika lijek za tijelo, um i dušu, a moderna nauka je potvrdila ovu drevnu mudrost, otkrivajući dokaze da slušanje izvjesnih vrsta muzike može da poboljša kvalitet života u gotovo svakom pogledu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti