Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Dodjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 6. maja 2016. godine na vanjskom igralištu FIS-a, okončana je jedanaesta po redu sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“. Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar.
Završeni „Dani sporta na području općine Centar“

Tokom ove tradicionalne sportske manifestacije takmičile su se ekipe iz 11 srednjih škola sa područja središnje sarajevske općine, i to u četiri sportske discipline: košarka (dječaci), fudbal (dječaci), odbojka (djevojčice) i stoni tenis (dječaci i djevojčice).

 

 

Ove godine na takmičenju je učestvovalo 45 ekipa, odnosno oko 400 učenika, a na organizaciji „Dana sporta na području Općine Centar“, pored autora i voditelja ovog uspješnog projekta, profesorice tjelesnog odgoja u Gimnaziji Obala Belinde Begović, radilo je i stotinu srednjoškolaca.

-Prva sportska takmičenja su započela krajem marta ove godine i prije nekoliko dana smo dobili pobjednike u svim kategorijama. Zahvaljujući podršci Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića koji su prepoznali značaj ove manifestacije uspijevamo jedanaestu godinu zaredom organizovati sportska takmičenja srednjoškolaca iz Centra. Naravno da bi najbolje bilo da se ovako nešto organizuje za područje cijelog Kantona Sarajevo, kazala je Begović.

 

 

Najbolji u košarci bili su učenici Prve gimnazije, drugo mjesto osvojili su srednjoškolci Srednje građevinsko-geodetske škole, a treće mjesto pripalo je košarkašima Druge gimnazije.

 

U fudbalu su najviše pokazali dječaci Srednje zubotehničke škole, drugo mjesto osvojili su učenici Druge gimnazije, a na treće su se plasirali fudbaleri Srednje medicinske škole Sarajevo.

 

 

Prvo mjesto u stonom tenisu u kategoriji dječaka pripalo je učenicima Prve gimnazije, drugo srednjoškolcima Gimnazije Obala, a treće takmičarima Srednje mašinske škole. U kategoriji djevojčica najviše su pokazale učenice Srednje zubotehničke škole, na drugo mjesto su se plasirale srednjoškolke Gimnazije Obala, a na treće stonoteniserke Druge gimnazije.

 

Najbolje odbojkašice su bile učenice Prve gimnazije, drugo mjesto je pripalo ekipi iz Srednje medicinske škole Sarajevo, a treće iz Gimnazije Obala.

 

Najbolje rezultate u sveukupnom plasmanu osvojila je Prva gimnazija, drugo je pripalo Srednjoj zubotehničkoj školi, a treće Gimnaziji Obala.

 

 

Predstavnicima najboljih škola u sveukupnom plasmanu, diplome i pehare uručili su profesori tjelesnog odgoja srednjih škola iz Centra.

 

Za fair-play ekipu su proglašene odbojkašice Srednje zubotehničke škole.

 

 

Završnica manifestacije se organizuje povodom obilježavanja Dana Općine Centar, Dana Gimnazije Obala, Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dana Evrope.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti