Uručene jednokratne pomoći porodicama pripadnika boračke populacije

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak 5. maja 2016. godine u velikoj sali Općine upriličen je prijem članova boračkih porodica. Ovom prilikom su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar te boračkih udruženja za 50 pripadnika boračke populacije u stanju socijalne potrebe uručili simbolične novčane pomoći od po 100 KM.
Uručene jednokratne pomoći porodicama pripadnika boračke populacije

Članovima boračkih porodica riječima dobrodošlice obratio se predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić koji je istakao da Općina Centar trajno mora čuvati uspomenu na sve one koji su svojim životima branili naš grad i domovinu.

 

- U ime načelnika i u ime Općinskog vijeća želim da vas pozdravim i čestitam Dane Općine Centar. Općinski načelnik Dževad Bećirević, općinska administracija i Općinsko vijeće u skladu sa svojim mogućnostima obezbijedili su dio finansijskih sredstava za ovu jednokratnu novčanu pomoć. Ovo je naša praksa svake godine i to radimo preko boračkih udruženja. Naravno da su naše želje da ova jednokratna novčana pomoć bude u kontinuitetu i da bude što veća, ali prije svega našu želju moramo stavljati u okvire realnog i mogućeg. Svi zajedno se moramo založiti da ova općina već sutra bude spremnija, sposobnija i ekonomski i privredno jača nego što je danas, kazao je Ajnadžić te dodao da su prioriteti Općine Centar stvaranje ambijenta za bolji poslovni angažman mladih ljudi koji trebaju imati perspektivu u ovoj općini, u ovom gradu i u ovoj državi, stvaranje pretpostavki za bolji privredni i ekonomski razvoj, te vraćanje dostojanstva onima koji su Bosnu od srca branili i koji su dali svoje živote za njenu odbranu.

 

Savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić podsjetio je na značaj obilježavanja 2. maja, dana kada se vodila presudna bitka za odbranu Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i drugih institucija.

 

-Tog dana potvrđena je hiljadugodišnja državnost ove lijepe zemlje. Mi moramo biti uz svoje borce i njihove porodice, a ovo je jedan od trenutaka da obnovimo sjećanje na najbolje ljude ovog grada, grada koji zahvaljujući njima nije osvojen. Danas će 50 pripadnika boračkih populacija dobiti jednu simboličnu novčanu pomoć od po 100 KM kako bi na neki način mogli sebi obezbijediti jedan lijep dan u ovom gradu, dodao je Resić.

 

Uručivanju novčanih pomoći prisustvovali su i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević, pomoćnik načelnika za finansije Fahrudin Kurtović, vijećnik Suvad Kerla, te predstavnici boračkih organizacija iz Centra.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti