Odigrana lutkarska predstava za osnovce iz Centra

Centar za kulturu „Sarajevo“ u Jelićevoj ulici svake godine aktivno učestvuje u obilježavanju Dana Općine Centar. Ove godine je Centar za sugrađane i najmlađe pripremio bogat kulturno-umjetnički program.
Odigrana lutkarska predstava za osnovce iz Centra

Na njihovoj sceni je u četvrtak 5. maja 2016. godine za učenike nižih razreda iz osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ odigrana lutkarska predstava “Lutke nam pričaju“, koja je prilagođena učenicima pomenutog uzrasta i odobrena od nadležnog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

 

Autor predstave Sabit Agić je osnovcima iz općine Centar predstavio osnovne lutkarske forme s ciljem razvijanja interesa za lutkarstvo i samostalno kreativno djelovanje učenika i nastavnika. Na zabavan i šaljiv način, obrađene su teme koje su u potpunosti u skladu sa odgojno obrazovnim potrebama učenika, te je zastupljena korelacija sa nastavnim predmetima maternjeg jezika, likovne i muzičke kulture, tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Svaka pojedina priča je ujedno i prezentiranje jedne lutkarske tehnike.

 

Prisutni učenici su imali priliku da u toku predstave pomažu, razgovaraju, te pjevaju i plešu sa lutkama.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti