Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira

Povodom obilježavanja Dana Općine Centar 5. maja 2016. godine na igralištu FIS-a odigrane su polufinalne i finalne utakmice nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira

Tradicionalno sportsko takmičenje koje organizuje Općina Centar, a realizira Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju počelo je 7. aprila utakmicama prvog kola. Poslije pet odigranih kola i 25 utakmica, u polufinale su se plasirale četiri najbolje ekipe. U polufinalnim susretima ekipa škole „Nafija Sarajlić“ pobijedila je nogometaše OŠ „Katolički školski centar“ rezultatom 5:0, a ekipa Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ savladala je nogometaše OŠ „Alija Nametak“ rezultatom 3:1.

 

Pobjednik turnira i titulu najbolje nogometne ekipe osvojila je OŠ „Nafija Sarajlić“ koja je u finalu savladala ekipu OŠ „Safvet-beg Bašagić“ rezultatom 4:1. Treće mjesto je osvojila ekipa OŠ „Alija Nametak“ koja je pobijedila ekipu iz škole „Katolički školski centar“ rezultatom 2:1.

 

Najuspješnijim ekipama medalje, diplome i prigodne knjige su uručili dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević i direktorica Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić.

 

-Meni je zadovoljstvo da kažem da je ovo već postala tradicija unutar JU Centar za sport i rekreaciju. Ovdje se odvija čitav niz sportskih aktivnosti, a između ostalog i ovaj nogometni turnir koji se organizuje od 2003. godine. Djeca se okupljaju, druže, kroz sport do rezultata na neki način uče se timskom radu i vjerujem da pored sportskog rezultata djeci pružamo i nešto više od toga. Vjerujem da ćemo još čitav niz generacija dočekati ovdje na našem prostoru u ovako lijepom ambijentu i da ćemo sa zadovoljstvom gledati kako djeca prave rezultate, istakla je Polić.

 

Dopredsjedavajući Kovačević je kazao da mu je posebna čast uručiti medalje najboljim ekipama i pojedincima fudbalskog turnira za osnovce povodom Dana Općine Centar.

 

-Kada vidite fudbalsko znanje naših osnovaca, onda je sasvim jasno da ovaj sport u našoj zemlji ima svijetlu budućnost i da nije nikakvo čudo sto je Bosna i Hercegovina najbolje plasirana reprezentacija na FIFA-noj rang listi, u odnosu na sve druge zemlje iz regije. Čestitam pobjednicima turnira koji dolaze iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ koji već nekoliko godina za redom osvajaju ovaj turnir, naglasio je Kovačević.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti