Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar i Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH su 4. maja 2016. godine obišli gradska spomen-obilježja, te šehidsko mezarje na Kovačima, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata. U delegaciji su bili načelnik Dževad Bećirević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik Slaven Kovačević, te vijećnici Zora Ostojić, Dževad Topić, Suvad Kerla, Eso Tucaković, Ahmed Gerin, Senad Alić, Hamdija Hasanović, Jasmin Gazija, Haris Fazlagić kao i savjetnik Mustafa Resić i Samir Fazlić, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja

Delegacija je prvo obišla mezarje u haremu Alipašine džamije, a zatim šehidsko mezarje Kovači gdje su odali počast i položili cvijeće kod spomen-obilježja i mezara prvog predsjednika i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića.

 

-Povodom 2. maja tradicionalno obilježavamo Dane Općine Centar u znak sjećanja na bitke koje smo vodili protiv agresora koji je želio zauzeti zgradu Predsjedništva RBiH, Općine Centar i drugih najvažnijih institucija, što su naše hrabre patriote spriječile i time odbranile grad i Bosnu i Hercegovinu. Općina Centar od 2. do 9. maja ove godine za naše sugrađane pripremila je bogat svečarski i kulturno-zabavni program, kazao je Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar.

 

Nakon toga delegacija je obišla i položila cvijeće ispred spomen-obilježja ''Vječna vatra'', spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 i spomen-obilježja ''Mala kula'' na Grdonju. Također, delegacija je položila cvijeće na šehidsko mezarje na pomoćnom stadionu „Koševo“, katoličkom groblju „Sveti Josip“, pravoslavnom groblju „Sveti Marko“, na gradskom groblju Lav, ispred spomen-obilježja „Blekin potok“ u Aleji breza i spomen-obilježja „Oaza mira“ u Pionirskoj dolini, te u grobljima Humka, Bardakčije i Vilin potok.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti