U četvrtak 5. maja uručivanje jednokratnih pomoći porodicama pripadnika boračke populacije

Općina Centar i ove godine na dostojanstven način obilježava svoj praznik – 2. maj u znak sjećanja na taj datum ratne 1992. godine kada su od žestokih agresorskih napada herojski odbranjene zgrade Predsjedništva BiH i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

U četvrtak, 5. maja 2016. godine u 12 sati u velikoj sali Općine Centar planirano je uručivanje simbolične novčane pomoći porodicama pripadnika boračke populacije. Istog dana sa početkom u 14 sati kod spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici na Soukbunaru bit će obilježena godišnjica osnivanja Odreda „Soukbunar“, dok će u večernjim satima u Domu mladih na Skenderiji biti održana premijera dokumentarnog filma „Humanisti i heroji – Uloga Sarajevo Taxija u odbrani Bosne i Hercegovine 1991-1996. godine“, koji je snimljen u produkciji Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti BiH „Haber“.

 

Pored navedenog, Organizacioni odbor za obilježavanje ovog najznačajnijeg datuma Općine Centar za četvrtak, 5. maj 2016. godine, pripremio je za građane kulturno-zabavni i sportski program.  

 

Na igralištu FIS-a (Mis Irbina 10) u periodu od 10 do 13.45 sati bit će odigrane polufinalne i finalne utakmice nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, dok će u prostorijama Centra za kulturu „Sarajevo“ (Jelića 1) u 11 sati biti izvedena predstava „Lutke nam pričaju“ za učenike osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“. Istog dana sa početkom u 18 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar (Maršala Tita 12) za članove će biti upriličen kolažni kulturni program sa likovnom izložbom Centra za mlade. Učenici devetih razreda iz osnovnih škola sa područja općine Centar posjetit će ratni tunel „D-B“ gdje će biti održan historijski čas o ulozi koju je tunel spasa imao za branitelje i građane u opkoljenom Sarajevu tokom proteklog rata.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti