Slatki paketići za mališane iz Dječijeg doma Bjelave

Članovi Udruženja „Veliko srce“ zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem, u petak 29. aprila 2016. godine, posjetili su prostorije Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, a tom prilikom je uručena vrijedna donacija.
Slatki paketići za mališane iz Dječijeg doma Bjelave

-Danas smo za 96 mališana iz ovog Doma uručili slatke paketiće sa sokovima, slatkišima i krofnama, te smo također donirali i jednu veš mašinu koja je neophodna u radu ustanova ovakvog tipa. Ovo predstavlja početak saradnje između našeg Udruženja i Doma na Bjelavama. Također imamo u planu uskoro za bebe iz ovog Doma donirati neophodnu prehranu i pelene, dok ćemo krajem ljeta za učenike iz ove ustanove obezbijediti šest stipendija. Pored zahvalnosti donatorima koji su obezbijedili realizaciju ove akcije, također želim da se zahvalim predsjedavajućem Općinskog Vijeća Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću koji se aktivno uključio u humanitarne akcije našeg Udruženja, kazala je Sanela Ferhatović, predsjednica Udruženja „Veliko srce“.

 

Ajnadžić je izrazio veliko zadovoljstvo prilikom da dođe na ovo mjesto gdje se u čovjeku miješaju tužni i ponosni osjećaji.

 

-Tužni osjećaji su zbog ove djece o kojima moramo voditi brigu, jer oni nemaju roditelje koji su najvažniji za odrastanje djeteta, a ponosni smo što imamo mogućnost da pomognemo. Ta vrsta solidarnosti i humanog nastupa igra jako veliku ulogu i ja sam prihvatio da uzmem učešće u ovom projektu i mogu da kažem da ću i u budućnosti vrlo rado prihvatati ovu vrstu časne i ponosne uloge, istakao je Ajnadžić.

 

 

Direktor Doma Saudin Đurđević se zahvalio na donaciji koja je mnogo obradovala mališane Doma, dok su štićenici odlučili pokazati svoju zahvalnost prigodnim zabavnim programom kojeg su izveli za svoje goste.

 

Slatke paketiće za djecu iz Doma na Bjelavama su obezbijedili domaći privrednici, dok su sredstva za nabavku donirane veš mašine prikupili članovi Udruženja „Veliko srce“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti