Završeno asfaltiranje dijela Ulice Tina Ujevića

Tokom protekle sedmice, do pogoršanja vremenskih prilika, radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali radove na asfaltiranju dijela Ulice Tina Ujevića 1-13 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
Završeno asfaltiranje dijela Ulice Tina Ujevića

Glavni projekat sanacije je uradilo Javno preduzeće „Zenica“ na nalog Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar. Na ovoj dionici saobraćajnice, dugoj oko 70 metara, prvo je uklonjen stari oštećeni asfalt zajedno sa kolovoznom konstrukcijom umjesto koje je postavljen novi tampon.

 

Također je uklonjeno oko 72 metra starih oštećenih ivičnjaka umjesto kojih su postavljeni novi. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda i sprječavanja oštećenja novog asfalta urađena je i nivelacija dva šibera za vodu, četiri šahta, te je ugrađeno 44 metra cijevi za drenažu koje su spojene na gradsku odvodnu mrežu.  Na kraju radova postavljeno je 315 metara kvadratnih novog asfalta. Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 26.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Pomenuti projekat je urađen na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, finansijer projekata, i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, kao izvođač radova. Ovim ugovorom je također predviđena rekonstrukcija dijela Ulice Nedžada Mušića kod broja 55, te asfaltiranje dijela Mandrine ulice između brojeva 1 i 6 (raskrsnica ulica Ašikovac i Kartal donji). Vrijednost ovih projekata iznosi 79.285 KM, sredstva koja je izdvojila Općina Centar iz svog budžeta. Radovi na ove dvije lokacije će započeti čim to dozvole vremenskim uvjeti.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti