Donirana finansijska sredstva humanitarnim organizacijama

Općina Centar Sarajevo i ove godine iz svog budžeta izdvojila je značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
Donirana finansijska sredstva humanitarnim organizacijama

Tim povodom, u četvrtak 28. aprila 2016. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio je predstavnike pet humanitarnih organizacija, „Merhamet“, Crveni križ Kantona Sarajevo, Udruženje humanitarno karitativne organizacije Franjevačke provincije Bosne srebrene „Kruh sv.Ante“, Udruge Humanitarno pastoralne organizacije „Caritas“, te Udruženja Narodna kuhinja Stari Grad.

Tom prilikom potpisani su protokoli prema kojima je iz budžeta Općine Centar svim navedenim karitativnim organizacijama izdvojeno po pet hiljada maraka za pomoć u njihovom radu.

Načelnik Bećirević je istakao kako Općina Centar veliku pažnju posvećuje u oblasti socijalnih izdvajanja.

-U Općini Centar se realizuje niz projekata namijenjenih najugroženijim kategorijama stanovništva. Svake godine izdvajamo sve značajnija sredstva za ovu oblast. Svjesni smo da je naša pomoć karitativnim organizacijama skromna, ali na ovaj način pokazujemo da smo tu za vas i da možete računati na našu pomoć. Ovaj oblik podrške radu humanitarnih organizacija neophodan je, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Općina Centar će uvijek finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana, naglasio je Bećirević.

Dobru saradnju sa Općinom Centar pohvalila je Ajnija Omanić, predsjednica Udruženja Crvenog križa Kantona Sarajevo.

-Načelnik Bećirević i Općina Centar imaju sluha za naše potrebe i probleme. Kroz kućnu njegu i ishranu, rad naših volontera zaista pomaže da ljudi opstanu, da su zadovoljni, da vide jednu društvenu brigu i u tom smislu Crveni Križ je zahvalan na svakoj pomoći, istakla je Omanić.

Fra Joso Oršolić, zahvalio se Općini Centar i načelniku Bećireviću u ime Udruženja humanitarno karitativne organizacije Franjevačke provincije Bosne srebrene „Kruh sv.Ante“.

-Svakodnevno se u našoj kuhinji za obrok obrati oko tisuću ljudi. Stoga je ova pomoć Općine Centar jako značajna za nas. Na kraju, više nije bitan iznos koji se dodjeljuje, bitne su dobre namjere i da smo podršku dobili od srca, naglasio je Oršolić.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević je istakao da Općinsko vijeće zdušno podržava projekte namijenjene socijalno ugroženim.

-Načelnik Bećirević je uvijek posvećivao veliku pažnju socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i Općinsko vijeće podržava prijedloge jer naša je obaveza da pomognemo ljudima koji su u nevolji, kazao je Kovačević. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti