Sutra utakmice 5. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra

Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizirala je tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja Centra, koji je počeo 7. aprila.
Sutra utakmice 5. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra

Nakon što su odigrane utakmice prva četiri kola, peto kolo je po rasporedu u srijedu, 27. aprila 2016. godine na vanjskom igralištu FIS-a u sljedećim terminima:

Grupa A

- od 8.30 do 9.10 sati OŠ „Hasan Kikić“ - OŠ „Safvet-beg Bašagić“;

- od 9.10 do 9.50 sati OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ - „Hasan Kaimija“

- od 9.50 do 10.30 sati OŠ „Vladislav Skarić“- OŠ „Katolički školski centar“.

 

Grupa B

- od 10.30 do 11.10 sati OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ – OŠ „Alija Nametak“

- od 11.10 do 11.50 sati OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ – OŠ „Nafija Sarajlić“.

 

Inače, utakmice 5. kola su bile planirane za 26. april, ali su zbog snježnih padavina odgođene za 27. april u prvobitno planiranim terminima.

 

Na turniru učestvuje 11 osnovnih škola sa područja Općine, a takmičenje se odvija u dvije grupe A i B. Ekipe sačinjavaju 16 dječaka (osam dječaka iz VI i VII razreda i osam dječaka VIII i IX razreda). Prvo poluvrijeme igraju dječaci VI i VII razreda, a drugo poluvrijeme dječaci VIII i IX razreda. Ekipe nastupaju sa šest igrača.

 

Grupu A čine ekipe sljedećih škola: „Hasan Kaimija“, „Hasan Kikić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“ i „Katolički školski centar“ koji je ujedno i nosilac grupe. Nosilac grupe B je Osnovna škola „Nafija Sarajlić“, a u grupi se također nalaze škole: „Alija Nametak“, „Isak Samokovlija“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“.

 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe grupa će igrati polufinalne utakmice nakon čega će uslijediti borba za prvo mjesto. Finale će biti održano u okviru obilježavanja Dana Općine Centar u periodu od 2. do 9. maja. Na turniru će biti odigrano ukupno 29 utakmica.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti