Općina Centar nastavlja podršku boračkim organizacijama

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u petak 22. aprila 2016. godine, potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 8.000 KM koje su iz budžeta Općine dodijeljene Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana općine Centar“ za obilježavanje godišnjice Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ i pogibije osam boraca Armije RBiH koje su agresorske snage zarobile i pogubile na putu Nahorevo-Skakavac.
Općina Centar nastavlja podršku boračkim organizacijama

Današnjem potpisivanju protokola, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, prisustvovali su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza.

 

Beba je istakla da Općina Centar čini sve što je u njenoj moći da pomogne boračkoj populaciji.

- Svi moramo mnogo više učiniti za boračku populaciju, jer bez njih mi danas ne bi imali slobodu. Veoma je bitno da mlade generacije znaju pravu istinu o tome šta se dešavalo u Bosni i Hercegovini u periodu agresije. Općina Centar će i dalje, u skladu sa finansijskim mogućnostima, podržavati ovu, ali i sve ostale manifestacije koje govore o časnoj borbi za slobodu i odbranu naše domovine, istakla je Beba.

 

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, predsjednik JOB  „Unija veterana općine Centar“ Enver Krluč je, uz riječi zahvale, kazao da Općina Centar nastavlja tradiciju pružanja podrške projektima kako ove tako i ostalih boračkih organizacija iz Centra.

 

–U sklopu Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, JOB Unija veterana organizira obilježavanje Dana odreda „Soukbunar“' kod spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici gdje su uklesana imena 106 šehida i poginulih boraca pripadnika ovog odreda. Osim toga, 18. juna planiramo obilježiti godišnjicu od ubistva naših suboraca na lokalnom putu prema vodopadu Skakavac, gdje smo izgradili spomen-obilježje na mjestu gdje su nađena njihova spaljena tijela, kazao je Krluč.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti