Obilježena godišnjica stradanja beba Dječijeg doma Bjelave

Predstavnici Kantona Sarajevo, Grada i gradskih općina, u petak 22. aprila 2016. godine, zajedno sa upravom JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“ na devetu godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položili su cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju "Vlakovo".
Obilježena godišnjica stradanja beba Dječijeg doma Bjelave

U ime Općine Centar cvijeće je položio i odao dužnu počast tragično stradalim bebama Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića, koji je ovom prilikom kazao da najveća poslijeratna tragedija u Sarajevu, u kojoj je izgubljeno šest života najmlađe generacije glavnog grada BiH, dramatično ističe neophodnost preventivnog djelovanja, osmišljenog rada i ulaganja u zaštitu svih objekata od požara, eksplozije i drugih opasnosti, kako se nikada ovakve drame u našem gradu i bilo gdje ne bi ponovile.

 

Direktor Doma na Bjelavama Saudin Đurđević je naglasio da kad god razmišlja o tragediji koja nas je pogodila na današnji dan ostavlja njegova usta nijema i da treba da se učini sve kako se ovako nešto ne ponovi.

 

U požaru koji je 22. aprila 2007. godine izbio u prostorijama Dječijeg doma živote su izgubili najmlađi štićenici Medina Bostandžija, Al'dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece teže i lakše povrijeđeno. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti