Saradnja Općine Centar i Kulturno-sportskog centra Skenderija

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Kulturno-sportski centar Skenderija gdje se susreo sa v.d. direktorom Amerom Kapom. Razgovarano je o međusobnoj saradnji Općine Centar i KSC Skenderija, posebno povodom skorašnjeg obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja ove godine gdje je u Domu mladih na Skenderiji planirana premijera dokumentarnog filma „Humanisti i heroji – uloga sarajevskih taksista u odbrani Bosne i Hercegovine 1991-1995. godine“, čiju produkciju je finansijski podržala Općina Centar.
 Saradnja Općine Centar i Kulturno-sportskog centra Skenderija

U okviru obilježavanja ovog najznačajnijeg datuma novije historije centralne gradske Općine također je planiran Dan mladih općine Centar u okviru kojeg će biti održan besplatan koncert za građane u prostorijama Doma mladih.

 

Uz riječi zahvale na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koju je Amer Kapo kao vijećnik Općinskog vijeća Centar uvijek pokazivao, predsjedavajući Ajnadžić je kazao da kroz razne sportske i kulturno-zabavne projekte, koje mogu zajednički realizovati Općina Centar i KSC Skenderija, vratit će se nekadašnji značaj ovog centra, gdje posebno mjesto zauzima projekat obnove platoa KSC Skenderija.

 

Kapo je prezentirao viziju kako ponovo vratiti u potpunu funkciju ovaj  kulturno-sportski centar.

- Planiramo da mladima omogućimo zakup 12 poslovnih prostora u Skenderiji, koji su sada prazni, uz simboličnu cijenu zakupa od jedne marke po kvadratu. Također, možemo vidjeti mogućnost da Općina Centar za mlade sa svog područja prvu godinu dana finansira troškove režija, koji ne bi bili veliki, kako bismo na ovaj način pomogli mladima da razviju svoj vlastiti biznis. Ovu mogućnost ćemo ponuditi i drugim općinama u gradu, kazao je Kapo.

 

Predsjedavajući Ajnadžić i direktor Kapo su nakon sastanka obišli 28. Međunarodni sajam knjige koji se održava u prostorijama Kulturno-sportskog centra Skenderija.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti