Općina Centar i FK Sarajevo žele zajednički realizovati projekt modernizacije stadiona na Koševu

Predstavnici Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo na sastanku održanom 20. aprila 2016. godine u prostorijama ovog sportskog kolektiva u Ulici maršala Tita 38b, razgovarali su o projektu modernizacije stadiona na Koševu.
Općina Centar i FK Sarajevo žele zajednički realizovati projekt modernizacije stadiona na Koševu

Sastanku sa direktorom bordo kluba Dinom Selimovićem prisustvovali su, u ime Općine Centar, predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnici Zora Ostojić i Suvad Kerla.

 

Govoreći o saradnji i podršci Općine Fudbalskom klubu Sarajevo predsjedavajući Ajnadžić je istakao značaj modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

–Općina Centar već dugi niz godina, zahvaljujući razumijevanju načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća, izdvaja određena sredstva za ovaj sportski kolektiv s ciljem unapređenja uslova i omasovljavanja sporta posebno kod mladih. Pošto je sjedište FK Sarajevo na području općine Centar, ovaj klub ima određene beneficije za korištenje resursa stadiona kojima upravlja Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar. Ozbiljno razmišljamo o projektu modernizacije stadiona na Koševu u koji ćemo ući sistemom javno-privatnog partnerstva ili sistemom koncesije, za šta ćemo formirati radni tim predstavnika Općine, Centra za sport i rekreaciju i Fudbalskog kluba Sarajevo. U dosadašnjim razgovorima najviše interesovanja za ovaj projekt su pokazali investitori iz Mađarske i Njemačke, rekao je Ajnadžić.

 

Uz riječi zahvalnosti načelniku Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću na dosadašnjoj podršci, Selimović je kazao da sredstva Općine Centar usmjeravaju na razvoj omladinskog pogona kluba i dodao da je za djecu šehida i poginulih boraca te za 60 djevojčica koje treniraju u školi fudbala članarina besplatna. Govoreći o daljim planovima kluba direktor Selimović je rekao:

-Mojim dolaskom na čelo FK Sarajevo, koji je bio pred stečajem, uspjeli smo napraviti uspješnu priču gdje je u BiH putem investitora i UEFA-e ušlo više od 15 miliona maraka i zahvaljujući tim sredstvima uspjeli smo vratiti sve dugove i uvezati radni staž zaposlenika u klubu kojih sada ima 70. Također smo uspjeli izgraditi tri sportska terena na Butmiru i namjeravamo pokrenuti projekt izgradnje još nekoliko terena na Igmanu i Bjelašnici. Jedan smo od sportskih kolektiva u ovoj državi koji ispunjava sve svoje obaveze i drago nam je da nas je Općina Centar prepoznala kao ravnopravne partnere i u projektu modernizacije stadiona, pri čemu možemo doprinijeti sa našim poznanstvima sa ljudima koji su realizovali ovakve projekte kao i sa potencijalnim stranim investitorima, naglasio je Selimović.

 

U predstavljenim idejnim projektima modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ predloženo je izmještanje postojeće atletske staze izvan stadiona, izgradnja dodatnih komercijalnih sadržaja, hotela u neposrednoj blizini stadiona i velikog parkinga te pratećih objekata kako bi kapaciteti stadiona bili u potpunosti iskorišteni.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti